LinkedIn_FooterArtboard 2 PDF

Katedralen

Tøyen Midlertidig Bad, Oslo

Kan dette være UNGDOMSKILDEN?

OPPGAVE
Kultur- og idrettsbygg i Oslo skal bygge et midlertidig bad i påvente av det nye Tøyenbadet. Svømmehallen er kun midlertidig og skal kunne demonteres og gjenbrukes senere på annen tomt. Kommunen ønsker at bygget skal ha et særpreg og at det oppleves som en attraksjon i perioden det er oppført.

UTFORMING
Kombinasjonen midlertidig og gjenbruk kunne fort blitt en kjedelig lagerhall i stål. Det er ikke tilfellet her. Svære buede trebjelker former svømmehallen som en stor katedral med god takhøyde over bassenget. Med en fargerik duk som kledning er bygget et friskt pust blant nabobygg og landskap. Innvendig finner man toaletter, resepsjon, garderober og tekniske rom anlagt i containere på baksiden av den store hallen. Selve svømmehallen består av et 12,5 m x 25 m stort basseng med startblokker til hver bane. En gjennomsiktig duk i front gir utsikt utover nærområdet fra bassengkanten. I forlengelse av hallen kommer det en trapp, som også fungerer som benker eller et lite amfi.

KONSTRUKSJON OG MATERIALER       
Bærekonstruksjonen defineres av lange buede limtrebjelker som strekker seg fra bakken og møtes i toppen. Fasaden er en farget gummiduk som svøper om treverket og definerer den katedrallignende formen til bygget. Alt av garderober, toaletter, tekniske rom og kundefasiliteter legges i containere tildekket av spiler.

2019 - 2021
Midlertidig Tøyen bad, 25m basseng. Tomt på Økern
Prosjektstatus: Ferdigstilt 2021
Areal BRA: 993m2
Oppdragsgiver: Oslo kommune, Kultur og idrett
Tiltakshaver: Oslo Kommune, Kultur og idrett

Nuno_Okern_140421_0338plus
Nuno_Okern_140421_0325plus
Nuno_Okern_140421_0350 1plus
Nuno_Okern_140421_0375plus
NESTE PROSJEKT